Over Casper

Kunstschilder Casper Bentsink is actief in het vervaardigen van mozaïek-landschappen. Hij heeft voor zijn werk bewust gekozen voor olieverf, omdat daarmee kleuren sterk en krachtig overkomen.

Beginjaren

In de beginjaren legde hij zich voornamelijk toe op realistische werken met boerderijen, huisdieren, stillevens en portretten. Sinds 2003 heeft zijn werk een andere wending gekregen. Sindsdien maakt hij mozaïk-landschappen: kleurrijke voorstellingen geïnspireerd door het Achterhoekse landschap.

Fotografie

Om een nieuw schilderij op te zetten trekt Casper er eerst met zijn fotocamera op uit om de omgeving te fotograferen. Na een selectie van zijn favoriete opname zet hij de contouren met potlood op doek, waarna hij met acrylverf de eerste uitwerking doet. De afronding geschiedt in drie tot vier lagen hoogwaardige olieverf.

Kleurrijk

Mozaïkwerk is een veeleisende schildertechniek. Om een gemiddeld werk te kunnen realiseren is een totaaltijd nodig van zeker 20 tot 25 uur. Het resultaat is telkens een kleurrijk, evenwichtig geheel met telkens een herkenbare voorstelling, een stad, een zomer- of winterlandschap. De werken zijn permanent tentoongesteld in zijn galerie, waar men elke zaterdagochtend de collectie kunt komen bezichtigen.